MUFFINS CU COACAZE

de Roda in Prajituri, 14 Iun 2009 | 7266 vizualizari

 

Sunt ideale pentru micul dejun sau ceaiul de la ora 5.

 

INGREDIENTE

  •  1/2 cana coacaze uscate,
  • 1/2 cana apa fierbinte,
  • 1 cana branza ricotta,
  • 1/2 ceasca faina alba,
  • 1 ceasca faina de malai,
  • 1/3 ceasca zahar,
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 3/4 lingurita sare,
  • 2 oua mari'
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MUFFINS CU COACAZE:

1.Se preincalzeste cuptorul la 220*C.

2.Se pun coacazele si 1/2 cana de apa fierbinte intr-un bol.Se acopera cu un servet si se lasa 20 de minute.Se scurg.

3.Intr-un castron se pune faina, sare, zahar, faina de malai si coacazele scurse.Se amesteca cu o lingura de lemn.Separat, se amesteca branza ricotta cu ouale ,apoi se pune in castronul cu faina si celelalte ingrediente si se incorporeaza usor in aluat.

5.Se pune aluatul in 12 forme de muffins, unse si infainate si se coace 20 de minute, la inceput la 220*C, apoi dupa 10 minute , se reduce temperatura cuptorului la 200*C.Se scot  din cuptor si se pun pe un gratar(vezi fotografia) sa se racoreasca.Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "MUFFINS CU COACAZE" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie